Cake

Du behöver:
2.5 dl matolja200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g Vetemjöl Special (4 dl)
1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat
0.5 0.5 tsk salt
1tsk kanel
ev. 1/2 tsk riven muskot
Topping
200 g smör
200 g Philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30?35 minuter. Låt kakan svalna något.
2. Smält smöret till toppingen och låt det svalna. Vispa med de andra ingredienserna till en luftig smet. Bred över kakan. Låt stå kallt en stund så att toppingen stelnar. Garnera med citronmeliss.
3. Morotskaka är vårt nötfria alternativ. För den som tycker om lite tuggmotstånd och tål nötter rekommenderas att tillsätta 1 dl valnötter till smeten.