Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-03-30

NyttoDrink




Du behöver:
1dl blandade frysta bär
2dl fil eller yoghurt
Liten skvärr kanel
Lite socker om du tycker bären är för syrliga.

Mixa till en slät smet och avnjut.

2009-03-29

Rökt renkötts canapée

Ett gott tilltugg innan maten.

Tunnbröd
Rökt renkött
Pepparotsost


Bred pepparotsosten på tunnbrödet.
Lägg 3 skivor på rad (Eller fler) och rulla ihop
och skär i önskade bitar.

2009-03-26

Vad äter du till Frukost?



Så här kan de se ut om är en gottis gris som jag.

En kopp te, Bulle och muffins.
Eller vad säga om amerikanska pannkakor?
De är nog de bästa jag vet, men mycket chokladsås eller sirap.
Eller kanske bönor och baccon? Inget för mig.

2009-03-24

Hembakat



Hemgjorda mazariner är de godaste som finns nästan,
dom är i alla fall godare än köpta mazariner och de lovar jag till 100 %, detta måste du bara testa!

Mördeg:
100g Socker
200g Margarin
300g Mjöl

Blanda till en smuldeg och tryck ut i folieformar eller andra stabila formar.
Sätt på ugnen på 175grader.

Mazarinmassa:
50g socker
75g margarin
240g mandelmassa
2st rumstempererade ägg
5msk mjöl

Blanda mandelmassa med sockret successivt med margarinet så att inga klumpar uppstår.
Tillsätt äggen efter hand och till sist blanda i mjölet.

Fyll mördegsformarna med mazarinmassan och grädda i ugnen på 175g i ca 15-20 min.

Glasyr:
Ca 3dl florsocker och några droppar vatten
Blanda tills du tycker konsistensen är bra och smeta ut på dina mazariner.

2009-03-23

SockerKaka



Sockerkakan är gjort i en liten form och är därför inte så stor.
Ovanpå är stelnad choklad både vit och mörk ihop blandat.

3 st ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Smör och ströbröd till formen

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

3. Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

5. Välj smaksättning eller fyll en smord och bröad sockerkaksform.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.


2009-03-22

Dammsugare



Du behöver:
50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks smulor
2 tsk kakao
Arrakessens eller punsch efter smak

300 g grön marsipan eller annan färg
Florsocker till utkavling
100 g mörk choklad att duppa kanterna i      

Så gör du:

1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.

2. Tillsätt arrak efter smak. (Smaka av)

3. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.

4. Kavla marsipanen till en ca 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.

5. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.

6. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.

7. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.


2009-03-22

När vi fikar, fikar vi!

  
bilden: Semla och Mini Cupcake.
Jag tycker man ska passa på att fika när de finns och när de bjuds.
Jag älskar att fika och de slinker alltid ner något eller några bakverk under dagen.
En kopp te eller kaffe och ett litet bakverk, de är de som gör dagen!

Vad skulle livet vara utan en fika?

2009-03-20

Gräddkolakaramell



3dl socker
1,5dl ljus sirap
1,5 dl grädde
2msk smör


Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka under omrörning till ca 150 grader.
Häll ut på inoljad marmorskiva och börja att arbeta med massan.
Vik in kanterna mot mitten hela tiden till de börjat kallna och stelna en aning.
Dra sedan massan så att de kommer in luft i massa,
rulla resan en lång rulle och klipp fina kolor.
Viktigt: Använd gäna dubbla plasthandskar eftersom masssan är 150grader varm!
Och använd ej plast verkytg.



2009-03-17

Bread



Ingredienser
7 dl vetemjöl
25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
1 msk olivolja
svarta oliver
färsk rosmarin
2 st vitlöksklyftor
flingsalt
3 msk olivolja

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Ljumma vattnet till 37 grader (fingervarmt), häll lite av det över jästen och rör om tills det löst sig.

2. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och vetemjöl och arbeta degen smidig. Degen ska vara ganska lös. Jäs under duk i cirka 40 minuter.

3. Tryck ut degen i en oljad långpanna och låt jäsa ytterligare 35 minuter. Sätt under tiden ugnen på 225 grader.

4. Tryck hål med fingertopparna i degen och strö över oliverna, rosmarinen och den skivade vitlöken. Salta och stänk över olivolja.

5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.


2009-03-16

Cashew Kakor



ca 30st
Ingredienser
2dl rostade och saltade cashewnötter
200g smör eller margarin
2dl råsocker
2dl havregryn
1tsk bakpulver
ca  3½ dl  vetemjöl
Garnering: Hackad choklad

Sätt ugnen på 175grader
Grovhacka nötterna
Rör smöret och råsockret poröst
Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda till en deg
Klicka ut degen på bakplåtspapper på en plåt till önskad storlek
Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 min
Strö över chokladen över dom varma kakorna!

2009-03-14

Kaffe praliner



Skalen är gjorda i formar av vit choklad.

Innuti är smaken krämig mörkchoklad med kaffe smak.

Du gör en vanlig pralin smet och blandar i 1-2 tsk kallt kaffe!

2009-03-13

ChokoCake



Du behöver;
2 ägg
3dl socker
2 ½ dl mjöl
1msk vaniljsocker
4msk kakao
100g smält smör

Smält smöret, vispa ägg och socker poröst.
Blanda de torra ingridienserna för sig och sedan i smeten + Smöret.
Smöra och bröa en form.
Grädda i ca 20min på 200grader.

2009-03-11

Semlor


En vanlig vetedeg.
Det kan du göra semlor av, i mitt fall blev inte min vispade grädde fullt så vispad utan den sjönk ihop igen eftersom de va för låg fetthalt i antar jag. Den grädden som är lättast att vispa är 40% fetthalt.

2009-03-09

Donut


En liten donut utan hål i, de råkade jäsa igen men de va hål i från början.
Ovanpå är de chokladsås/kräm:
Du blandar 1msk socker, 1msk kakao och blanda i några droppar grädde i taget tills du får den konsistensen du är nöjd med.
Donuts degen är gjort av vanlig vetedeg som du har till vanliga bullar,
Vetedeg kan man göra väldigt mycket roligt av.

2009-03-08

Sweet Donuts


Dessa är gjorda av vanlig vetedeg.
Glasyren:
Ta den mängd florsocker du önskar, blanda i några droppar i taget tills de blir en bra konsistens, häll i några droppar valfri karamell färg (i mitt fall blev de gult).

Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.