Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-08-29

Cookie



Du behöver:
150g smör
1dl florsocker
1tsk vaniljsocker
½ dl potatismjöl
2 ½ dl mjöl

Garnering: Socker, när kakorna är klara kan du strö socker över dom.

Blanda smör och florsocker poröst.
Blanda i alla andra ingredienser och rör till en slät deg.
Rulla små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Gräddas i 175 grader i ca 10 - 12 min.



2009-08-24

Bakelse




Gör en mini tårtbotten i långpanna.
Dela dom små bottnarna på mitten och bred på lite sylt, vaniljkräm och grädde runt om.
Kavla lite marsipan för att klä bakelsen.
Sen har du gjort en liten mini prinsesstårta!


2009-08-20

Tårtbotten



Du behöver:
4ägg
2dl socker
1dl mjöl
1dl potatismjöl
2tsk bakpulver

Vispa ägg och socker poröst, blanda i resten och rör om försiktigt till en jämn smet.

Tips:

¤ Det viktigaste är att bakpulvret blandas ordentligt annars kommer botten bli ojämn.

¤ Om du trycker ut små bakelser ur botten kan du spara resten av smulorna
 till att göra tex dammsugare eller arraksbollar.



2009-08-17

Sockerdekorationer



Små enkla jätte söta dekorationer till din tårta, bakelse eller cupcake?
Allt du behöver är florsocker, karamellfärg, vatten & socker.

Använd ca ½ - 1 dl Florsocker. Blanda i en droppe karamellfärg och häll försiktigt i några droppar vatten i taget så att det blir en sockermassa du kan rulla bollar av. Rulla bollar av massa och rulla sedan i socker.
Låt torka under ca ett dygn. Dom smakar som sockerbitar!


2009-08-14

Korintkakor


De du behöver för ca 55st:
200g smör
1dl socker
1½ dl korinter
5dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Rör socker och smöt poröst, blanda i resten till en deg och rulla små bullar.
Platta ut dom lite med en gaffel.  Grädda dom i mitten av ugnen tills dom är gyllenbruna, de brukar ta runt 12 min beroende på ugn.

2009-08-11

Bärrutor


 
Ingredienser till ca 20 bitar
100g margarin
2dl socker
2ägg
2 ½ dl mjöl
1tsk bakpulver
50g riven mandelmassa
½dl kokosflingor
4dl blåbär, eventuellt andra bär.

Sätt ugnen på 200g, klä en långpanna med bakplåtspapper.
Rär margarinet och sockret poröst.
Tillsätt äggen. Och vispa smeten slät.
Rör ner mjöl och bakpulver noga, och häll smeten i formen.
Strö över den rivna mandelmassan, bären och kokosen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 25min.
Skär upp i små rutor och servera!



2009-08-09

Arraksbollar



Ingredienser till ca 15 bollar


200  g  Mandelmassa
 200  g  Kaksmulor; eller kakbitar
 2  msk  Arrak eller punch
4 msk kakao 
 Choklad strössel, eller annat strössel.

Beskrivning

Riv mandelmassan fint. Kör kakorna i matberedaren till smulor. Blanda
med riven mandelmassa & kakaon, kör samtidigt som du droppar i arraken. Smaka av lite i taget så smaken inte blir för stark. Smeten ska vara ganska mjuk och formbar men inte för blöt. Forma
bollar med händern. Rulla dem i strössel.


2009-08-06

Mazarin

  

Skal:

200 g smör

7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Rivet citronskap från en hel citron

Glasyr:
200 g florsocker
1 - 3 msk citronsaft

Gör så här

1. Gör skalen först: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.

3. Fortsätt med fyllningen: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.

4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning. Blanda i citronskalen.

5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna genom att knacka dem lätt mot bordet.

7. Glasyr: Blanda samman alla ingredienser och stryk på kakan.


Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.