Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-05-31

Mors dag

Cheescake tårta, recept från min vän Natalie!





Du behöver:
200g digistive kex
400g philadelphia
3 äggvitor & 3 äggulor
3dl grädde
2dl socker

Krossa digistiven och lägg i botten av en form.
Vispa grädden, vispa sedan äggvitorna hårt.
Blanda de övriga ingredierserna till en smet. Vänd ned både äggvitorna och gräden försiktigt i smeten.
Häll smeten i formen och ställ i fryn några timmar innan den serveras.

2009-05-27

Macarons



En fransk delikatess när de gäller bakverk är Macarons, dessa är direkt importerade från Frankrike. Jag har bara smakat mina egna Macarons så de ska bli super spännande att smaka på dessa äkta kakor, då vet jag ju hur dom egentligen ska smaka. Och dessa färger ger mig Inspiration. Spännande Spännande.

2009-05-26

Skorpor



Detta blev då världens godaste skorpor som jag bara måste dela med mig av.
Min mamma hittade ett recept på internet Recept.Nu , Måste testas!

2009-05-25

GeléHallon



Jag gjorde gelehallon för ett tag sen och jag har såklart glömt lägga upp dom på bloggen och såklart har jag tappat bort receptet, men goda de blev dom!
Jag återkommer om jag finner de borttappade lilla receptet!

2009-05-19

Student sko



2009-05-18

Chokladprovning

Jag har varit en sväng på Zotters chokladfabrik som ligger lite utanför Wien om jag inte är helt fel ute, testade allt från 10% choklad upp till 100%.





Köpte med mig lite choklad hem för att fortsätta njutningen.
Mer choklad kommer.

2009-05-16

Baby Muffins




Gillar du ordspråket ''less is more'' så tycker jag du ska ta en titt på Lagerhaus,
där finns de underbara små formar som går super bra att använda till mini muffins.

2009-05-11

Pink



Jag har testat att göra cupcakes med smörkräm,
själv tycker jag inte de är lika gott men de är värt ett försök :)

Jag tog en förliten tyll så de blev omögligt att spritsa så de blev smeta med sked.
Jag har sett snyggare.


2009-05-09

Baby



Nu har jag gjort små kanel och kardemumma muffins som doftar gudomligt.
Gör bara en vanlig vaniljmuffins smet och ha några krm kanel och kardemumma i.

2009-05-07

Blommor av kristyr




Allt detta finns att beställa på DekoreraMeras hemsida.
Du behöver en tyll för blad och en för blomma och självklart spritspåsar och äggvitepulver.

Kristyr - Till blommor och blad dekor
2,5 msk äggvitepulver
5 msk varmt vatten
500 g florsocker

Vispa alla ingredienserna tills kristyren bildar toppar. Det innebär ca 7-10 minuter på låg hastighet i en
Kitchen Aid/Assistent eller liknande. Om du använder elvisp krävs 10-12 minuter på hög hastighet. För en hårdare kristyr minska vattenmängden med 0,5-1 msk. För en medium 11 msk vatten. För en lös kristyr 12 msk vatten.


2009-05-06

Gräddtårta



Här är förra årets midsommartårta, sommrig och god.
En vanlig gräddtårta med sylt och vaniljsås och massa grädde!

2009-05-03

Cheesecake



Ingredienser: 3ägg, 6msk flytande honung, 1tsk vaniljsocker, 1msk majsena,
400g philadelphia, 2dl cream fraiche, 2½dl krossade digestivekex, 1½dl havregryn,
50g smält smör + frukt & bär till dekor.

Gör såhär:
  •  Klä en form med bakålåtspapper, sätt ugnen på 175grader.
  • Blanda ägg, honung, vaniljsocker & majsena. Vispa ner philadelphian och cream fraichen till en slät smet.
  • Häll smeten i formen, grädda 30min.
  • Blanda dom krossade digistivekexen med havregrynen, smält smöret och blanda ner smulorna.
  • Ta ur formen ur ugnen och lägg på smulblandningen. Grädda 10min till.
  • Kakan ska vara fast, låt den svalna.
  • Kyl kakan 1-2 timmar, vänd kakan upp och ned på ett fat. Garnera med dina favoriter!

Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.