Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-12-31

Gott nytt år önskar LittleDessert

Här kommer några av årets största höjdpunkter som finns här på LittleDessert.
Klicka på bilderna för att komma till inlägget.

 
  
 

2009-12-26

Tryffel




Ingredienser:

100g mörk choklad
½ dl vispgrädde
1 krm kardemumma
1 krm kanel
Kakao

Koka upp grädden och tag av från plattan.
Hacka chokladen i bitar och blanda i grädden, rör tills det smälter.
Blanda i kryddorna och låt stå i kylen tills det stelnar till. (Kan ta några timmar).
Rulla små bollar av tryffelsmeten och rulla sedan i kakao så att dom inte blir allt för kladdiga
och sedan kan dessa läggas i formar.
- Färdiga att njutas.

2009-12-24

God Jul


2009-12-23

Pepparkakshus

Hade lite brottom med att göra pepparkakshuset innan jag åkte hem till föräldrarna över jul, sen hade jag inget florsocker kvar så det blev dom det blev. Men ett papparkakshus ser det ut som ändå.




2009-12-21

Marsipankonst



För er som gillar en bit marsipan kan det vara både kul och gott att göra små ätbara saker av just marsipan, och nu när julen börjar närma sig så varför inte en liten tomteluva med glitter?


2009-12-19

Lollipops by cake



Du behöver en vanlig mördeg som jag har haft en liten del kakao i.
Sätt den färdiga kakan på en pinne och täck den med glasyr och låt stelna.


2009-12-17

Nytt?

Vad sägs om att utöka bloggen med nya kategorier?
Och lite mer bloggande + mat och dryck?

  
 

Tyck till!


2009-12-13

Lollipops



Mördeg: Blanda 200g smör, 2dl socker, 3dl mjöl & 1msk kakao. Rulla Bollar.
Grädda i ca 15min i 175grader och låt sedan kakorna svalna i ca 1 timme.
Smält vit choklad och blanda i 1 droppe karamellfärg. Doppa klubborna.

Tips, gör ett hål i kakan innan du ställer in kakorna i ugnen med en klubbpinne.
Om du gör hål till pinnen efteråt kan kakan spricka.


2009-12-12

Birthday Cake


2009-12-10

Prinsess



En vanlig prinsesstårta med ett lager hallonsylt och ett med vaniljsås.
Runt om under marsipanen finns ett lager med grädde.

Jennifers tips: istället för att ha vanlig neutral grädde tycker jag att det är lite godare med någon tesked vanilsocker och en sked med hallonsylt. Personligen tycker jag inte jätte mycket om grädde.


2009-12-10

Finfint


2009-12-08

Knäck

 




Ingredienser:


2dl grädde
2dl socker
2dl ljus sirap
1dl hackad mandel

Koka upp och låt sjuda i ca 40min, häll i små formar och låt stelna.


2009-12-07

Cake


2009-12-06

Lussebullar

Ingredienser:
200 200 g smör
5 5 dl mjölk
2 2 kuvert saffran 1-2 g
1 1 paket jäst
1 2 dl socker
2 2 st medelstora ägg
16 16 dl vetemjöl

Russin till garnering
1 st ägg att pensla med
1

Gör så här

Smält smöret, häll i mjölken och låt det hela bli 37°, om du använder torrjäst ska temperaturen ligga kring 40grader. Tillsätt saffran.

Smula ner jästen i en bunke. Häll den finger­varma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, knäck ner äggen och rör om igen. Blanda i sockret.

Blanda i det mesta av vete­mjölet, och rör ner det i bunken. Låt degen jäsa övertäckt i sin bunke i 1-1.5 timme.

Värm ugnen till 200°. Täck två plåtar med bakplåtspapper.

Dela degen i lagsomstora delar och ringla till Sformade bullar eller annan valfri form.

Pensla med lättvispat ägg.

Grädda i ca 10 minuter. Låt lussebullarna svalna.


2009-12-02

Mozartkulor



Ingredienser:
100g mörk choklad (smält)
100g nougat
100g mandelmassa

Skär och rulla nougaten i små bollar, kavla ut och skät små fyrkanter av mandelmassan och rulla in nougatbollarna i mandelmassan. Doppa bollarna i mörk choklad och låt stelna.

Tips - Smält chokladen försiktigt i vattenbad på låg värme. Chokladen behöver egentligen
tempereras men chokladen kan även bli bra och slät av försiktig värmning.


Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.