Dammsugare

50 g mjukt smör
5 dl sockerkaks smulor
2 tsk kakao
Arrakessens eller punsch efter smak
300 g grön marsipan eller annan färg
Florsocker till utkavling
100 g mörk choklad att duppa kanterna i
Så gör du:
1. Rör smör och kaksmulor krämigt och rör ner kakao.
2. Tillsätt arrak efter smak. (Smaka av)
3. Dela degen i tre delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
4. Kavla marsipanen till en ca 2 millimeters tjocklek. Använd florsocker att ”mjöla” med under kavling om marsipanen kladdar. Skär marsipanen i breda remsor (som är tillräckliga för att kunna rulla in arraksrullarna). Lägg skarvarna omlott och nedåt.
5. Smält en tredjedel av chokladen i vattenbad (i en skål över kokande vatten) ta av skålen från värmen så fort den har smält.
6. Hacka resterande choklad fint och rör ner den så att den smälter. Låt svalna.
7. Skär rullarna i cirka 4 cm långa bitar och doppa ändarna i choklad.