Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-08-06

Mazarin

  

Skal:

200 g smör

7 dl vetemjöl
1 dl socker
1 st ägg
1 tsk vaniljsocker

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g smör
5 st ägg
Rivet citronskap från en hel citron

Glasyr:
200 g florsocker
1 - 3 msk citronsaft

Gör så här

1. Gör skalen först: Ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

2. Blanda ihop alla ingredienserna till en deg, ju mindre man knådar degen desto mörare blir kakorna. Tryck ut degen lagom tjockt i formar.

3. Fortsätt med fyllningen: Sätt ugnen på 150 grader. Ställ fram smör och ägg så att det blir rumsvarmt, annars är det lätt att fyllningen skär sig. Om det ändå händer kan man värma blandningen lite, gärna i mikron, och därefter fortsätta röra.

4. Rör samman smör och mandelmassa till en smidig deg, tillsätt äggen ett i taget och låt det bli en slät blandning. Blanda i citronskalen.

5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och grädda i cirka 10 minuter.

6. Låt svalna och ta ut kakorna ur formarna genom att knacka dem lätt mot bordet.

7. Glasyr: Blanda samman alla ingredienser och stryk på kakan.



Emma - http://godisflickan.blogg.se/ - 2009-08-06 @ 15:44:37

Fast jag inte tycker om mazariner får den där dekorationen mig att nästan vilja smaka :)

åsa - hello sugar! - http://hellosugar.se - 2009-08-07 @ 23:42:37

jag älskar hemgjorda mazariner, mums! de köpta däremot tycker jag smakar konstigt...

bakmammorna - http://bakmammorna.blogspot.com - 2009-08-09 @ 08:09:04

å vad gott- de ser tokgoda ut. har aldrig provat att göra egna. men nu måste jag nog det:-)

ullebulle - 2009-08-19 @ 15:11:00

Hur många formar?

Kommentera inlägget







Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.