2008-12-22
Pralin
ChokladPralin med smak av lakrits.

100g ljus choklad
½ dl grädde
Lakrits essense eller lakrits strössel
ca 100g mörk choklad att doppa i. Ev lite extra.
Koka upp grädden
Ta av grädden från plattan och lägg i chokladen
Rör tills de smält
tillsätt essens eller strössel
Ha chokladen kvar i kastrullen om du vill göra runda bollar annars kan du ta en fyrhantig form att hälla smeten i och sedan skära ut fyrkantiga bitar när smeten stelnat.
Låt stå i kyl ca 3 timmar
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och doppa chokladbitarna snabbt innan dom hinner smälta
Låt stelna.
Dom färdiga pralinerna ska förvaras i rumstemperatur då dom håller i ca 2 veckor.

100g ljus choklad
½ dl grädde
Lakrits essense eller lakrits strössel
ca 100g mörk choklad att doppa i. Ev lite extra.
Koka upp grädden
Ta av grädden från plattan och lägg i chokladen
Rör tills de smält
tillsätt essens eller strössel
Ha chokladen kvar i kastrullen om du vill göra runda bollar annars kan du ta en fyrhantig form att hälla smeten i och sedan skära ut fyrkantiga bitar när smeten stelnat.
Låt stå i kyl ca 3 timmar
Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och doppa chokladbitarna snabbt innan dom hinner smälta
Låt stelna.
Dom färdiga pralinerna ska förvaras i rumstemperatur då dom håller i ca 2 veckor.