Gott nytt år önskar LittleDessert
Klicka på bilderna för att komma till inlägget.






Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.
Hade lite brottom med att göra pepparkakshuset innan jag åkte hem till föräldrarna över jul, sen hade jag inget florsocker kvar så det blev dom det blev. Men ett papparkakshus ser det ut som ändå.
För er som gillar en bit marsipan kan det vara både kul och gott att göra små ätbara saker av just marsipan, och nu när julen börjar närma sig så varför inte en liten tomteluva med glitter?
Du behöver en vanlig mördeg som jag har haft en liten del kakao i.
Sätt den färdiga kakan på en pinne och täck den med glasyr och låt stelna.
Vad sägs om att utöka bloggen med nya kategorier?
Och lite mer bloggande + mat och dryck?
Tyck till!
Mördeg: Blanda 200g smör, 2dl socker, 3dl mjöl & 1msk kakao. Rulla Bollar.
Grädda i ca 15min i 175grader och låt sedan kakorna svalna i ca 1 timme.
Smält vit choklad och blanda i 1 droppe karamellfärg. Doppa klubborna.
Tips, gör ett hål i kakan innan du ställer in kakorna i ugnen med en klubbpinne.
Om du gör hål till pinnen efteråt kan kakan spricka.
En vanlig prinsesstårta med ett lager hallonsylt och ett med vaniljsås.
Runt om under marsipanen finns ett lager med grädde.
Jennifers tips: istället för att ha vanlig neutral grädde tycker jag att det är lite godare med någon tesked vanilsocker och en sked med hallonsylt. Personligen tycker jag inte jätte mycket om grädde.
Ingredienser:
2dl grädde
2dl socker
2dl ljus sirap
1dl hackad mandel
Koka upp och låt sjuda i ca 40min, häll i små formar och låt stelna.
Smält smöret, häll i mjölken och låt det hela bli 37°, om du använder torrjäst ska temperaturen ligga kring 40grader. Tillsätt saffran.
Smula ner jästen i en bunke. Häll den fingervarma saffransmjölken över den lösta jästen i bunken, knäck ner äggen och rör om igen. Blanda i sockret.
Blanda i det mesta av vetemjölet, och rör ner det i bunken. Låt degen jäsa övertäckt i sin bunke i 1-1.5 timme.
Värm ugnen till 200°. Täck två plåtar med bakplåtspapper.
Dela degen i lagsomstora delar och ringla till Sformade bullar eller annan valfri form.
Pensla med lättvispat ägg.
Grädda i ca 10 minuter. Låt lussebullarna svalna.
Ingredienser:
100g mörk choklad (smält)
100g nougat
100g mandelmassa
Skär och rulla nougaten i små bollar, kavla ut och skät små fyrkanter av mandelmassan och rulla in nougatbollarna i mandelmassan. Doppa bollarna i mörk choklad och låt stelna.
Tips - Smält chokladen försiktigt i vattenbad på låg värme. Chokladen behöver egentligen
tempereras men chokladen kan även bli bra och slät av försiktig värmning.