Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-09-14

Cake



Du behöver:
2.5 dl matolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g Vetemjöl Special (4 dl)
1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat
0.5 0.5 tsk salt
1tsk kanel
ev. 1/2 tsk riven muskot
Topping
200 g smör
200 g Philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30?35 minuter. Låt kakan svalna något.

2. Smält smöret till toppingen och låt det svalna. Vispa med de andra ingredienserna till en luftig smet. Bred över kakan. Låt stå kallt en stund så att toppingen stelnar. Garnera med citronmeliss.

3. Morotskaka är vårt nötfria alternativ. För den som tycker om lite tuggmotstånd och tål nötter rekommenderas att tillsätta 1 dl valnötter till smeten.



Jessica - http://hallonblabar.blogspot.com - 2009-09-14 @ 14:49:00

Mmmm, vad smarriga dom ser ut.

Emma - http://godisflickan.blogg.se/ - 2009-09-14 @ 20:25:16

Någon helg få¨r man ta sig tiden till att baka dessa små men goda morotskakor! :)

Veronika - http://veronikascrib.blogg.se/ - 2009-09-14 @ 20:46:21

Sitter jag faktiskt och smaskar på nu, så gott och känns nyttigt oxå! Försöker intala mig det iaf :)

attis - http://attisblogg.blogg.se/ - 2009-09-24 @ 15:49:29

Men mums så gott det verkar. tack för att du delar med dej .

Kram

Kommentera inlägget







Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.