Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-07-26

Cake




I denna tårta befinner sig en vanlig tårtbotten, ett lager med vaniljkräm och ett lager grädde runt om med frysta hallon. Man får improvisera lite när sylten är slut. Men de är bara att de det man tycker är gott!

2009-07-20

Face




Här kommer några söta små cupcakes med naturell frosting och naturella muffins.
Till garnering har jag andvänt mig av olika färger av sockermassa och marsipan.
Låt bara fantasin flöda så brukar de bli jätte fint!

2009-07-12

Nytt.



En ny design är på gång till bloggen.
Ursäktar dålig uppdatering och den lilla röran detta kanske ställer till med.
Ha en fortsatt trevlig Söndag!

2009-07-12

Tips.




Du kan både göra platta cupcakes och fluffiga. Båda har ett täcka av marspian bara de att den platta har lite mindre frosting under marsipanlagret och den andra har mycket mer frosting under marsipanlagret.

2009-07-09

Sommar bär.



Underbara saftiga jordgubbsmuffins.
Du gör en vanlig naturell muffinsmet / vanilj och häller som vanligt i formarna,
Innan du sätter in dom i ugnen för gräddning trycker du ned 1 - 2 jordgubbar beroende på storlek.
Grädde i 200g tills dom blivit gyllenbruna.

För fler recept och grundrecept på muffins kolla i Kategorier - Cupcakes för mer tips!

2009-07-04

Breadpinns?



Du behöver:
1paket torrjäst
2dl vatten (Värms upp till ca 40 grader)
1tsk Salt
1tsk Franska örter
1tsk svartpeppar
1ägg
6-8dl vetemjöl special


Blanda allt till en deg. Låt jäsa ca 30min
Rulla ut degen i små långa korvar tills du tycker storleken passar.

Sätt på ugnen på 200grader. Låt degpinnarna jäsa ca 15 min till.
Grädda sedan i ugnen i 10 - 15 min. Tills dom är gyllenbruna.

2009-07-02

Sega Maränger




Du behöver:

7 st ekologiska äggvitor
5.25 dl strösocker
Kakao att pudra på innan dom gräddas i ugnen.


  • Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  • Blanda äggvita och strösocker i en rostfri bunke.
  • Sänk ned bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
  • Ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat, enklast i en bakmaskin. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop!
  • Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda dem i ugnen i 45-55 minuter, marängerna ska vara sega lite i mitten.

2009-07-01

Bullar i stora lass



Till 60 stora bullar:
300 g margarin
1 liter mjölk
2 paket jäst
1 dl strösocker & 1 dl vit sirap
2 tsk salt
4 tsk stött kardemumma
1,7 kg vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 msk kanel
50 g mjukt smör
1 ägg
pärlsocker


  • Smält margarinet i en kastrull. Slå i mjölken och värm till fingervärme, 37°. Smula jästen i degbunken, lös upp med lite av degvätskan. Slå i resterande vätska, socker, salt och kardemumma. Rör om. Mät mjölet luftigt i litermått, tillsätt det lite i taget och rör degen slät och blank. Täck och jäs till dubbel storlek, ca 1 timme. Ställ upp 60 pappersformar fördelade på 2 plåtar.
  • Sätt ugnen på 250°. Slå upp på mjölat bakbord, knåda väl och dela degen i fyra delar. Kavla ut varje del till en avlång platta. Bre på smör, strösocker och kanel. Rulla plattan, dela i 3 cm breda bitar. Det ska bli 15 bitar per rulle. Ställ i pappersformarna. Jäs 30 minuter under bakduk.
  • Vispa upp ägget i ett glas. Pensla och garnera. Grädda bullarna 5-10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna på galler under duk.

Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.