Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2009-09-27

pannacotta

Vit choklad pannacotta med hallon och ljusa chokladspån som dekor.

Ingredienser (4portioner)

1 galantinblad, läggs i blöt 5min (kallt vatten)

1msk vaniljsocker

100g vit choklad

2dl vispgrädde

2msk mjölk

Hallon, florsocker och ljus choklad som dekoration.

- Koka upp grädden & mjölken, rör sedan i gelantinbladet & chokladen tills de smälter.

- Blanda sedan i vaniljsockret.

- Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kyl ca 4 timmar.

- Dekorera sedan med bär, lite pudrat florsocker och riven choklad.

 



2009-09-24

Bitar



Mazarinmassa:
750g mandelmassa
380g margarin
500g ägg (Rumstempererade)
200g socker
80g vetemjöl


Blanda sockret och mandelmassan successivt med margarinet.
Blanda sedan i allt utan att de blir klumpar. Häll smeten i en fyrkantig form smörad eller med bakplåtspapper.
Grädda i ugnen ca 15min på 175 grader.

Kavla ut marsipan som täcker hela mazarinmassan, fäst marsipanen på den färdiggräddade massan med lite smörkräm.
Skär ut fyrkanter i den storlek du önskar. (På bilden 5*5cm).
Doppa bitarna i smält choklad (ca 500g eller mer).

Smörkräm:
100g smör
½dl socker el. Florsocker
3msk vaniljsocker el. kakao
Smaka av om de behövs mer!

2009-09-14

Cake



Du behöver:
2.5 dl matolja
200 g strösocker (ca 2 1/3 dl)
4 dl finrivna morötter
3 ägg
240 g Vetemjöl Special (4 dl)
1 tsk bakpulver1 tsk bikarbonat
0.5 0.5 tsk salt
1tsk kanel
ev. 1/2 tsk riven muskot
Topping
200 g smör
200 g Philadelphiaost
180 g florsocker (3 dl)
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 1 citron

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°. Vispa socker och olja vitt. Tillsätt morötterna och sedan äggen, ett i taget. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten. Smörj och bröa en form och häll i smeten. Grädda mitt i ugnen 30?35 minuter. Låt kakan svalna något.

2. Smält smöret till toppingen och låt det svalna. Vispa med de andra ingredienserna till en luftig smet. Bred över kakan. Låt stå kallt en stund så att toppingen stelnar. Garnera med citronmeliss.

3. Morotskaka är vårt nötfria alternativ. För den som tycker om lite tuggmotstånd och tål nötter rekommenderas att tillsätta 1 dl valnötter till smeten.


2009-09-05

Bakelse



Till detta har jag använt en mini tårtbotten som jag ställt på galler.
Jag har gjort en halvtjock glasyr som jag låtit rinna av runt kakan.
Du kan eventuellt använda stlt eller annat inuti.

Glasyr: Använda ca 1dl florsocker, en droppe karamellfärg och några droppar vatten.
Var jätte försiktig med vattnen och droppa i några droppar i taget för den konsistensen du tycker känns bäst.

Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.