Jag har bytt adress till www.LittleDessert.se

Du blir omdirigerad dit om 5 sekunder.

RSS bloglovin
2008-12-31

Green Shoe

En lyckad sko.


En sko i vit choklad färgad med en droppe grön karamellfärg.
Kanten är gjort av marsipan med päronsmak.

2008-12-31

Choklad Mousse



En enkel snabb chokladmousse du gör på mindre än 15 min.

4 portioner
Detta behöver du:
3dl grädde
2msk kakao
3msk florsocker

  • Vispa grädden, blanda i florsockret och kakaon.
  • Häll i en spris och skritsa upp i portions skålar eller glas.
  • Jag använde min stjärntyll för att de skulle bli sådär randigt.

2008-12-30

Choklad Provning 2008

 


Dom vita chokladpralinerna med limesmak blev mycket populära!
Själv älskar jag chokladklubborna, dom ska doppas i varm dryck så dom smälter lite.
De va god kväll måste jag säga :)
Jag tror de va närmare 15 sorter jag hade skramlat ihop till den kvällen!

2008-12-30

Marshmallows



Du
behöver:
450g Socker
1 msk Glykos
25g Gelantinpulver
2 äggitor
Florsocker

  •  Olja en form som är ca 20cm, strö den sedan med florsocker.
  •  Värm sockret försiktigt med 2dl vatten och glykosen. Rör med en träslev tills sockret lösts upp.
  •  Koka upp och låt koka tills temperaturen är 127 grader. Rör då och då.
  •  Lös under tiden upp gelantinet i 1dl vatten i en skål placerad över att kokande vattenbad.
  •  Häll de upplösta gelantinet i sockerlagen. Tillsätt en smak som du önskar?
  •  Vispa äggvitorna till hårt skum.
  •  Häll försiktigt i sockerlagen i tunn stråle i äggsmeten under vispning.
  •  Vispa tills massan tills den blir tjock och styv.
  •  Häll massan i formen och beströ med florsocker. Låt stelna en aning.
  •  Dela till önskade bitar med kniv eller sax.
  •  Doppa dom oströdda kanterna i florsocker.
  •  Nu har du färska Marshmallows!

2008-12-29

Cupcakes med grädde

Grädd Cupcakes

Vanliga muffins med lite grädde på toppen
Jag har användt en stjärtyll när jag spritsade på grädden.
Sen har jag sprayat dom med sprayfärg.
(Jag vet att de låter läskigt men de är sprayfärg till livsmedel).
Enkelt och snyggt!

2008-12-29

Fashion in Chocolat

 
 

Min nya sko som jag gjorde igår.
Mörk choklad med marsipan kant (Marsipan med jordgubbsmak).
Tänkte göra skor och ge bort i present så undre vem som får denna :)

2008-12-28

ChocolateShoe



Gillar du vit choklad?
Då vill du nog ta en tugga på denna söta lilla sko.
Rosetten är gjort av sockermassa.

2008-12-27

Till Barnkalaset



Några små vanliga muffins med lite färgad glasyr på.
Figurer finns att köpa på tex Ica eller annan mataffär. (Gjorda av socker).
Själv serverade jag sådana på mitt 18års kalas. Fungerar till allt.

Dom blir ju bara för sööta :)

2008-12-25

StudentBakelser

Dessa bakelser gjorde vi till förra årets studenter.
Och jag hoppas de smakade bra!

 

I botten har de hamnat jordgubbs connsumé
I mitten blandat med lite annat är de en choklad mousse med inte så mycket choklad alls.
och överst är de ett fläderskum (lite mousse aktigt)

Dom är lite omskakade, men de va fina lager från början!

2008-12-25

Marshmallows



Här är en liten bild på mina små marshmallows, jag tror dom är naturella.
Det kan vara en liten gnutta rosa karamellfärg i. Jag minns knappt.
Det finns inga godare marshmallows än att görs dom själv!
Recept kommer snart.


2008-12-23

Mer papparkaka


 

2008-12-23

Pepparkakshus



Välkomna hem till mitt lilla pepparkakshus, de va flera år sen jag gjorde ett papparkakshus sist och därmed ser de ut som de gör, haha kanske inte så juliga färger och sådär men de får gå :)

2008-12-22

Pralin

ChokladPralin med smak av lakrits.


100g ljus choklad
½ dl grädde
Lakrits essense eller lakrits strössel

ca 100g mörk choklad att doppa i.  Ev lite extra.

Koka upp grädden
Ta av grädden från plattan och lägg i chokladen
Rör tills de smält
tillsätt essens eller strössel
Ha chokladen kvar i kastrullen om du vill göra runda bollar annars kan du ta en fyrhantig form att hälla smeten i och sedan skära ut fyrkantiga bitar när smeten stelnat.
Låt stå i kyl ca 3 timmar

Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och doppa chokladbitarna snabbt innan dom hinner smälta
Låt stelna.

Dom färdiga pralinerna ska förvaras i rumstemperatur då dom håller i ca 2 veckor.

2008-12-20

Fransk tårta

 

Du kan göra vilket mönster du vill på kanten av tårtan.
Istället för att ha sylt och vaniljsås kan du ha någon mousse. De är lika gott!
Recept på kanten kommer i ett senare inlägg. Håll Utkik.


2008-12-19

Wedding

 

Den är gjord på egen sockermassa istället för marsipan eftersom det är bättre för dem som är nötallergiker och med sockermassa blir de mycket vitade än vad de blir med marsipan.
Du kan göra en enkel sockermassa genom att blanda florsocker och äggvita.
Blanda i lite äggvita i taget tills florsockret börjar
klumpa sig.
Den är klar när du kunnat dega ihop den till en klump som du sedan kan kavla ut.
Du kan också blanda i någon karamellfärg för att få annat än vitt.

Bagare/konditor

Bor
Stockholm
Ålder
20
Om mig
Jag heter Jennifer och är 19 år och bor i Stockholm. Att baka är ett av mina största intressen. På min blogg visar jag upp vad jag gör på min fritid. Tårtor och Cupcakes är mina absoluta favoriter.