Marshmallows
Du behöver:
450g Socker
1 msk Glykos
25g Gelantinpulver
2 äggitor
Florsocker
- Olja en form som är ca 20cm, strö den sedan med florsocker.
- Värm sockret försiktigt med 2dl vatten och glykosen. Rör med en träslev tills sockret lösts upp.
- Koka upp och låt koka tills temperaturen är 127 grader. Rör då och då.
- Lös under tiden upp gelantinet i 1dl vatten i en skål placerad över att kokande vattenbad.
- Häll de upplösta gelantinet i sockerlagen. Tillsätt en smak som du önskar?
- Vispa äggvitorna till hårt skum.
- Häll försiktigt i sockerlagen i tunn stråle i äggsmeten under vispning.
- Vispa tills massan tills den blir tjock och styv.
- Häll massan i formen och beströ med florsocker. Låt stelna en aning.
- Dela till önskade bitar med kniv eller sax.
- Doppa dom oströdda kanterna i florsocker.
- Nu har du färska Marshmallows!