DinkelSemlor
Ingredienser:
50g smör
2 ½ dl mjölk
50g jäst
250g kesella
1krm salt
1tsk kardemumma
1dl socker
5dl vetemjöl + 4dl dinkelmjöl
2dl vispad grädde att spritsa på semlan som garnering.
Fyllning:
200g mandelmassa
1dl mjölk
Rör ihop till en smet och fyll semlorna.
Så här gör du:
Smält smöret och blanda med mjölken och kryddorna och värm till 37grader om du använder färskjäst. Blanda i delar av mjölet medans du har i dem övriga ingredienserna. Arbeta degen till en smidig deg och detta tar ca 10 - 15min. Rulla i lagomstora bollar och lägg på en plåt pch låt jäsa i ca 1 timme.
Sätt på ugnen på 250grader och grädda i ca 5 - 8 min beroende på storlek.
Gör sedan iordning dina semlor precis som du vill ha dom.